Herwaardering fruitproductie oude boomgaard naast ons terrein

Met het akkoord van onze buur zal de fruitproductie van zijn oude hoogstamboomgaard (terug) op de markt komen! We vinden er, onder andere, een lekkere Jonagold alsook een oude lokale variëteit: Reinette de Wattripont! De gelegenheid om deze eens te komen proeven! Onze productiesite breidt dus uit tot ongeveer 1 ha!

We zullen het  ‘Zero Phyto’-principe toepassen. Er zal met andere woorden geen enkele pesticide toegepast worden in de boomgaard, ook geen natuurlijke, welke in principe toegelaten zijn in de biologische landbouw.

De boomgaard werd dit jaar gemeld aan Certisys om de oogst als bio te laten erkennen. Het zal pas de oogst van 2021 zijn die het biolabel zal dragen, na een omschakelingperiode van 3 jaar gedurende dewelke de principes van de biologische landbouw strikt zullen nageleefd worden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *